Bildkollage med tidningsklipp om konst.

Konstkritik i fokus - Konstkritik och konstpedagogik

Under tre måndagar i oktober bjuder Regionsamverkan Sydsverige in till en föreläsningsserie om konstkritik med Linda Fagerström, konstkritiker.

Konstkritik, tänker nog många, är svårt att begripa. Mest långa ord och teoretiska perspektiv. Konstpedagogik, däremot, upplever vi mer positivt laddat – något som hjälper oss förstå konsten. Stämmer detta verkligen? Nej. I själva fallet kan konstkritik och konstpedagogik ses som två sidor av samma praktik. Men hur?

Bakgrund

Konstkritik och pedagogik, konstkritik ur konstnärens synvinkel och konstkritik som motor i samhället är de olika perspektiven på konstkritik i föreläsningsserien med Linda Fagerström, konstkritiker. Programpunkterna sker via teams och vänder sig till dig som är pedagog, konstnär, student, curator, gallerist, tjänsteperson eller politiker.

Linda Fagerström är fil dr. i konstvetenskap, lektor i konstvetenskap vid Linnéuniversitetet, konstkritiker i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad samt ordförande i Svenska konstkritikersamfundet, AIKA.

Länk till föreläsningen

Kontakt

Anneli Berglund, bild- och formutvecklare Kalmar län anneli.berglund@kalmarkonstmuseum.se